Wednesday, September 21, 2011

Manis itu sebati. ;)

Kami adik beradik sedara mara plan to gather kat umah Abg Shauki since kami-kami ni free. lagipun org-org tua kami pulang ke kampung sempena cuti panjang hari 1Malaysia sekaligus beraya sekali lah tuh. So, orang tua kami gather-gather di kampung, kami yg muda-muda ni gather sekali. bukan gather kosong-kosong ye, of course berisi. hehehehe..

Demikian, kami cadang nak membakar cake sama-sama. Saya cadang-kan Cake Red Velvet di mana resepi kami berbeza. So, Dik (cousin wife and mother to cutessstt son... Azmi & Danish) prepared all the stuff dan kami sediakan perut saje. ;)

dan hari Sabtu yang di janjikan. kami ke Gombak. sebenarnye ingat-tak-ingat jalan ke umah sana. bukan tak pernah pergi. dah bertahun pergi tp biasanya ayah ikut jalan pendek atau jalan lain. saya yakin dgn MRR2 saje. ;)

tiba di Gombak. kami di beri rasa cheese cake sebagai permulaan. sebagai appertizer (gile appertizer begini...) Urm... sedapnye Homemade Cheese Cake hasil tangan Dik. Dik buat kami teruja sekejap. ye, biasanya cheese cake adalah pilihan ke-3 selepas cake coklat dan cake strawberri. teruja tuk 10 min. wira decides to cook spaghetti sebagai alas perut. (bukan alas perut dah.. lunch dah adik oi..)

spaghetti!!

Blackberry CheeseCake


then, after kenyang-kenyangan sambil tease Azmi & Danish playing ipad. Dik preparing the Stuff. Bau coklat cook betul-betul tempting aku.

saya : buat ape ni Dik?
Dik : Coklat brownies la.
Saya : kata nak buat Red Velvet.
Dik : Buat dua-dua la.
Saya : oh O-O-OOOOOooo

saya bermolog sendiri : berapa banyak ternakan lemak saya untuk hari ini saje? ye, ari ni ari sabtu sahaja. kira-kira matematik. saya runsing. OK, takpe. untuk hari ini saje.

tadaaa...

Coklat Brownies
terbaik dari ladang..

sekelip-mata!!

oh ini pula Red Velvet Cake.

red velvet in cup

red velvet cake

sementara mentelaah cake-cake tuk sesi photoshoot, Abg Shauki belanja Satay. Yeay je. kesimpulannye, hari ini sgt manis.


sekian. dari cik adik manis semulajadi.oh! sila gelak.

2 comments:

Miserable J said...

wowww...besh nyer wid!!! sayer sangat teruja!!!

my name is n.u.v.e.r.a said...

u pun teruja jina.. hehehehe.. next time kita makan sama-sama ok..