Wednesday, February 13, 2008

mengantuk yang hebat

first of all.. Gong xi fa cai to all chinese friend. kalau tak lambat lagi la.. sms semua dah wish dah cuma nak update kat blog nih je yang lambat. this year, CNY cuti lama gile. sampai tak tau nak wat ape dah.. nasib baik ayahku yang sentiasa ada plan.. JOGGING!! bernas kan fikiran dia?? hahahah

cite pasal joging..
on CNY. tiba² ayah balik dari mane ntah belikan mak track bottom. alang² belikan dia, belikan bini dia skali.. herm.. so loving kan??? hehhehe.. yang penting ek. track bottom tuh warna merah menyala sempena CNY kot. kitorg bantai gelakla kan...tak cukup dgn warna.. size je pulak.. hahahha.. nampak gayanya.. seluar itu milik aku la.. then petang tuh dgn penuh semangat yang jitu berbekalkan air mineral beberapa botol dan juga raket. kitorg gi la ke titiwangsa. dgn seluar merah aku selamba aje joging kat situ kan.. asal org lalu je nak gelak.. motif???!! perlu aku kisah ke semua tuh?? TAPI yang paling best skali ayat adik aku. "aku tgk org lain banyak pakai baju merah then seluar hitam. ko ni kenapa seluar merah baju hitam??"

sempat amik gambar ni je. tapi tade time aku seluar merah itu.

kenny roger punya cite....
3rd day jogging. malas tuh dah ada. lepas balik dari sembahyang jumaat. as usual, ayah excited lebih.. tapi kitorg leh lepak² layan cite korea-my girl. sweet aje pompuan tuh.. adik² aku dah melarikan diri gi tgk wayang-dunia baru. diorg kata best. aku tak sure la. tinggal aku, mak dan opik. pancing ayah gi makan kenny roger! hahahaha... aku kaburkan mata dia dgn submarine ice-cream dan jugak ayam² plus gravy. bila bayar semua cabut. hahahaha... on the way pulang, kitorg terpaksa dgr ceramah pasal kesihatan. kandungan kalori, gula, lemak dan seangkatan dgnnya. lawak² bapak aku..

tgk muka bapak aku??

opik

kenduri dan makan masih sinonim..
malam kejadian kenny rogers tuh.. aku melarikan diri pulang ke umah ke-2 aku. aku paksakan jugak che nini untuk lepak skali. hahaha.. sebab esoknya ada kenduri kahwin di putra perdana. oh! kediaman lama satu ketika dulu. tak kenalpun tuan umah dan juga pengantin. hahahaha.. hanya menemani che nini dan ira ke majlis. yang penting makanan dia menggoda selera aku hari tuh. erm.. dah lama tak makan nasi minyak org kahwin. lepas tuh pulang ke umah dan tanpa segan silu tido membina badan. wakakaka.. aku terjaga pkl 6.30ptg sebab che nini leh buat orchestra dalam bilik air. nyaring yang amat sampaikan pak guard tercari² dari mana datangnya suara itu. hahahah.. ko ni biol la nini!!!

with che nini

fening. fuh!~

Janda Baik memang best!
last sunday. bangun pagi² jumpa kat karak then konvoi ramai² gi lepak umah family diana kat Janda baik. pergh!! best gile umah dia. environment dia besar gile... siap ada kolam ikan.. kitorg pancing ikan. fuh!! then lepak bbq & makan² gi mandi sungai lak.. sejuk sgt...

itula kolam ikan yang kitorg pancing.. sonok sgt!

aku dan ikan. talapia hoke!!

berangan jap!

OK. mengantuk menjadi². tak dapat nak di kawal lagi.. nak balik then tido!! kantoi update di opis!!! hahahha

4 comments:

scorchys said...

ade ke kunduri yang takde makan²..? nway besarnye rumah Diana iteww..

abah said...

Umah Diana tu tersangatla besar dan best! Ergh jeles gi mancing!

Oh bapak Widah sangat kewl!Macho hahhh...

Neway Widah, selamat berhujung minggu :D

abah said...

Tataula kalo ko nak tgk kan..layanka aje... Comolot Full Movie: http://www.youtube.com/watch?v=yBgBga6mFb4 | 8 minit je rupanye…

my name is n.u.v.e.r.a said...

abah: aku tak sempat pun nak bukak internet di hujung minggu yg lepas. sibuk shopping sakan.. hahahahaha..