Monday, February 2, 2009

F.L.A.T

uncle dennis. pemandu van opis aku. keje dia ari2 menghantar/ambik staff dari opis-ERL-opis. keje dia memandu je kot. (aku rasa la..) rutin mingguan aku, setiap jumaat aku akan berjumpa dgn dia, hehehe.. sebab ari jumaat je aku balik naik van. dan satu2 ari di mana kami berborak...

"adik, u ada tgk malaysian idol?" tanya uncle dennis.

eh, layan gak ke org tua ni? yg mane satu pulak.. aku pun angguk, senyum pastu tanya kenapa..

"ada this one story, last time i ada tgk dgn my friend. mat saleh la, u tahu ape jadi?"
"itu mat saleh ada blaja bahasa la, so dia try to translate.."
"itu time itu orang komen after itu org nyanyi.. "

aku rasa paul kot komen masa tuh, so..
"ur voice... very flat" <-- aku agak2 je komen dia camni... dan kawan mat saleh dia nih dgn seronoknya cuba men-translate.. "suara awak sangat rumah pangsa"

well, nice try uncle dennis mat saleh friend.. mungkin dia terlalu mengikut kamus, ataupun dia blaja perkataan itu masa dia baru2 pindah kat sini...masa tgh cari2 umah kot..

dan kadang2 aku pun terfikir, kita pun tak lari daripada buat mistake cam tuh kot.. kadang2 yakin lak tuh..

mic itu bukan utk malaysian idol k.

cet. aku ingatkan nak tanya pasal jaclyn victor ke, ayu ke, nita ke, daniel ke..

4 comments:

prettybeefy said...

Title faizal tahir jatuh kat cik weed skrg... wakakaka.. aku telah dilarikan jauh jauh ...

my name is n.u.v.e.r.a said...

ceh!!! title je aku amik pun tp.. apepun... rupa mu tetap menjadi pujaan cikna oi.. ko tetap faizal tahir k..

Apis said...

motif entry ini? lol... mrasa huru hara mat salleh tu kaitkan lagu ngan rumah pangsa...

sib baik pangsa..kalo angsa?

my name is n.u.v.e.r.a said...

apis - hahahaha.. tuh baru angsa, kalau dia kata gangsa, langsat bagai.. pening...!!