Saturday, November 22, 2008

kampung O kampung

•internet punya cerita•
sudah 4 ari di kampung tapi ari ni aku baru nak meng-update blog. sepatutnya aku perlu hari2 update sebab aktiviti harianku di sini hanya makan dan tido. cuma kadang2 perlu senyum kambing atau menggeliat je. kat sini hujan. malah banjir lagi. sebab tuh jugak internet putus2. jadi aku malas. (aku lagi teruja pada makanan) ngeh!!!

•kenduri makan²•
ari jumaat. parentku buat kenduri. jamu tetamu nasi. ayam. daging. kambing?. aku makan sekali je sebab pakcik makcik aku suka jeling aku bila aku nak masuk dapur. hampeh kan? well.. aku harus pandai coverline. benci rasanya. layan tv lagi best.

•anak mereka kembar•
cousin2 ku. ramai dah berumahtangga. kalau dulu bahasakan diri 'kau' atau 'aku'. sekarang, 'akak' atau 'abang'. well. dah kawin katakan. makin muda i. ngeee... nasib baik jugak. akak2... abang2 nih... nak beranak-pinak. kembar lagi. nenekku happy dah ada cicit. comel aje... ye. semua comel2..

2 comments:

abah said...

derang kalo jeling2, ko cakap la.. "yes i know im beautiful... ," kelas kan?!

my name is n.u.v.e.r.a said...

tak sempat ckp camtu... diorg nak smash dulu... "tayar motor pancit dah tuh oi.." [pengangkutan kat sana pakai motor]