Tuesday, August 5, 2008

Nangkam Seafood. 31st July

before aku nak update entry pasal phuket. just wanna let u know. my parent restoran. burn!

nasib baik aku decide nak lepak kedai sebelum aku nak ke phuket. sempat mak aku bebel pasal nak buat menu baru. sempena nak menyambut ramadhan. aku just senyum je. ayah dok sibuk call kawan dia suruh setting semua benda kat phuket untuk aku dan kawan² aku.

pkl 1.30pagi. kedai kena rush. salah sorang staff tuh datang kali ni just nak medical check up. but tahu² kena tangkap. tapi tu perkara kecik je. but still. aku tetap tak sedap hati. next morning aku flight. sampai phuket. makan dan segala benda yg di setting oleh uncle malik. tq so much for the trip! ayah, mak. keep calling. ayah mmg mcm tuh. suka nak call tanya khabar. risau benar. so pada aku, biasa je la.

"KUALA LUMPUR: Sekumpulan pekerja sebuah restoran di Jalan Raja Uda, Kampung Baru di sini, bertempiaran lari menyelamatkan diri apabila restoran itu terbakar, petang semalam. Kejadian jam 4.50 petang itu, dipercayai berpunca akibat kerosakan suis utama yang mengeluarkan api. Pegawai Penjaga Balai Bomba dan Penyelamat Chow Kit, Abdul Rahman Abu Hassan, berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan jam 4.59 petang."


nangkam. this is before. yg kini just tinggal signboard tuh je.!

ni sebelum renovation.

and actually. kebakaran berlaku masa aku 1st day kat phuket. ya allah. aku baru tahu masa aku on the way balik dah. itu pun dah hari yg ke-4. dlm bas pun bas la. aku tak kira dah! aku menangis. sedih gile! bila aku jumpa parent aku. my dad. dia strong gile! mak. pun sama jugak. terima kasih gak pada kawan². yg datang support. tolong dermakan apa yg patut. tq so much!

meja makan. tak nampak langsung!

since gambar selepas tade kat aku. just randomly. tade ape yg tinggal. tv.dvd.astro.tempat masak. air meja. staff nye barang². semua hangus dlm kebakaran 31st July: 5ptg. hanya yang tinggal, helaian al-quran kalau di kira. bacaannya masih lengkap. *senyum. alhamdulillah. tiada kehilangan nyawa.

mungkin ada rahmat di sebaliknya. insyaallah. atas bantuan org ramai. dlm masa sebulan. Nangkam hidup kembali berwajah baru. jumpa lagi!

4 comments:

abah said...

Aku memang terkejut giler masa dapat berita ni. MAsa hari ke 4 nak balik dah ke rumah masing² selepas bercuti ke Phuket.

Terus msg wida soh dier sabar. Aku harap dier strong. Lagi² parents dier.

Aku agak terkilan jugak sebab dah banyak kali nak datang kedai wida tapi ader je yang menghalang *sedih

To Wida: Aku harap ko bawak banyak bersabar k. Ni sampai demam-demam hah...

Tapi biler baca ayat last tu, aku rasa aku KENA pergi gak ke kedai makan Wida. Insyallah.

Ok Wida :) Jangan sedih² k :)

my name is n.u.v.e.r.a said...

abah: thank abah! datang jgn tak dtg eh!!!

RieNa.YuMi said...

hey gurl....sorry to hear dat....sabar yer wiiddd....ader hikmah di sebalik kejadian tu....be strong gurl....

my name is n.u.v.e.r.a said...

teddy : thank you ek. im strong!!! hehehe