Wednesday, July 23, 2008

• bobo - cherry - bunga •

• kopi sulu •
mungkin semenjak dua menjak nih. sifat-sifat pelik aku makin menjadi-jadi. "cepat cendawan" "kopi sulu" ape-ape perkataan & ayat-ayat merepek aku ter-keluar. itu bukan kombinasi bahasa siam dgn melayu. tak pernah wujud pun!!! erm. mane dtg eh? aku heran gak. ari ni. "wei. mane pulak dtg nye perkatan "sowie" dlm ads yg ko buat ni? kot ye pun chatting jgn la sampai paste dlm keje.." hahahaha.. mau tak terguling aku kat situ?

• kesilapan kerongkong •
cite pasal kombinasi bahasa nih. pernah satu tragedi di mana aku. haha. gelak dulu. sebab bab ni aku coverline keras nye. walaupun dah kantoi terang-terangan. time tuh. aku tido. dan kawan aku pun tido. kat ruang tamu lak tuh. munkin selepas menonton tv kot. so, bila aku sedar. aku suruh la dia gi tido dlm bilik. ya allah. jenuh aku ckp berkali-kali dgn dia. dia nih kenapa slow sgt?? tak faham bahasa ke? berkali-kali lak tuh "ape ni? ape? ape..?......." aku mula naik tension! aku nak marah tapi zapps!!! patutla dia tak faham. rupa-rupanya aku ckp bahasa yg dia dah tentu-tentu tak faham. hahhaa.. sorry.. sorry!! i talk to myself! haiya!


• pasar tani. here i come! •
dan semenjak dua menjak ni gak. sifat kewanitaan aku makin.. ape eh yang sesuai skit?? terserlah kot! hahaha.. tiba-tiba aku suka sgt dgn bunga. dan sejak semalam aku berazam untuk bangun pagi untuk ke pasar beli bunga fresh. tiba-tiba nak transform living room jadi cam ala-ala garden nye style. hah!! itu kan angan-angan je.


• bobo.cherry.bunga •
dan semalam. aku telah meng-adopt-kan 3 si kecil sebagai teman baru aku. iaitu bobo, cherry dan bunga. mereka semua cumel dan cantik². nanti akan aku post-kan gambar-gambar mereka ke entry yg seterusnya.

guess who is it?? bunga.cherry??

i miss them oredy. wanna go home. mish mish!!

6 comments:

RieNa.YuMi said...

weee...weda sudah ada si kecil guppy....chummel kan guppy2 tu...

eh weda...luna aper citer yeah...dia besama siapa sekarang...sekiranya masih hidup lah???

seaweed said...

I teka bunga! hehe ( confident jer ) : P

my name is n.u.v.e.r.a said...

teddy • haah ted. mereka sgt cumel.. Luna di bawah jagaan fer. masih hidup agaknye. last time tgk Luna sudah berteman. mesti membesar bagai juara..

seaweed takpe²! confident tu penting. hahaha.. mmg bunga pun!!! haaduh.. miss them lot!!

senandung said...

aktiviti kalau takde tv.

abah said...

Ekekekeke bela ikan dah rupanye...jgn jadi cam epan ye..ikan dier semua jadi fosil...

my name is n.u.v.e.r.a said...

fa • tv tade. muvie ada. ok?

abah • ada. ada. cumel. epan? kenapa dia kejam jadikan fosil? boleh eh?