Monday, June 2, 2008

musim kahwin dan tunang?

bulan ni ramai benar kahwin dan tunang. itu baru je dari kalangan kawan² sekolah aku. pergh!! dah naik pekak telinga dgr mak aku membebel. mcmla aku tua sangat. turn aku?? nanti².. rezeki belum tiba. nak wat camne?? anyway, sabtu lepas. Amy nye engangement. meriah betul. apepun. tahniah amy. pastu. ahad tu lak. best friend adik aku merangkap jiran tetangga aku gak. Ayien, selamat di tunangkan gak. cepatnye korang. alhamdulillah. gi la jenguk² jap sebab dekat kan.


aku Faizal nye wedding lak belah pihak laki kat Taman Dagang. last week kat Pahang. aku tak gi sebab tak tau pun. cantik wife dia. pastu gi balik lak kat Dewan Ahmad Jantan. Dewan popular kat kg pandan tuh.. hahaha.. wedding Shamsi. kawan sekelas dgn aku. selamat pengantin baru korang² dan semoga bahagia kekal ke anak cucu. area umah aku je dah ada 4 kenduri. mesti jiran tetangga tak masak ari tuh. heheheh.. save duit beras.. hehehe

Tahniah. selamat bertunang Amylia Diana

Pengantin baru. Faizal & Wife.

Kak Meera.

petang lak. cousin aku ada kat umah aku dah dekat 3 minggu dah. aku tak sempat nak bawak jejalan. adik aku ajak aku gi genting dgn aliya ari isnin. ape kejadahnye. aku keje. pastu pagi nak meng-jenguk lagi muka abang imegresen yang kononnya cool tuh. ceh. nasib baik aku nak bagi dia luluskan permohonan aku. aku kena la cool gak. kalau tidak. sorry skit eh. opst!! aktiviti petang ahad tuh. aku, aliya dan ayah gi klcc. mak aku tak nak ikut. play save mak aku nih. takut perabis nye japgi. gi makan claypot chicken rice.

ayah nak makan sangat : Clay pot Chicken Rice

ayah punya perangai lepas makan mesti nak gi jamban. ceh!! aku dah agak dah!!! cepat betul proses penyulingan dlm perut dia. pastu, jalan² nak cari kasut Crocs ayah. gi parkson since isetan tempat dia sempit dan ramai orang. semak kepala. parkson gile senyap dan sunyi. shopping la ape lagi...

ni kasut aku. hadiah ari jadi tahun lepas.

ni ha kasut ayah. baru je beli.

dah malas nak taip ah.. kalau ade nanti baru tambah

k bye


2 comments:

abah said...

Tahniah kepada semua kawan2 Widah yang cute miut melangsungkan perkahwinan dan pertunangan...Semoga berbahagia hendaknye.. amin...

P.s: lawanyer kasut ayah kau...ish ish...bikin gue jelessszzz

prettybeefy said...

nyehhh... mek nak kahwen...